打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 巨商今次既活動300小時神秘大獎歡迎集中討論

想問呢..橙仔冇一定要你地掛咁耐機去拎野..係你地自己係到話佢吾環保
回復

我先說說我的觀點
無人要你做的事 你也不必花時間去做

帶頭說浪費電力那些 請你今天起不要開冷氣 不要開風扇
回復

大家一齊叻叻啦
回復

係仆.街啊

評分

參與人數 1樂點 -1 收起 理由
limingyin -1 小心用詞

查看全部評分

回復

無錯,要ON300hrs係好難,但係有冇人逼你先?

又講環保又乜,跟本打機一開始就唔環保啦

係你覺得橙仔太過份之前有冇諗過係自己太貪心?

如果真係覺得咁唔環保可以唔參加呢個活動,點解仲要人地降低要求?
回復

只能說吃不到的葡萄是酸的..沒人叫你一定要上到5段..係你地一定要拎哂所有既獎..
既然你地貪..亦都唔怪得橙 ...
黑魔王二世 發表於 19-8-2010 11:19
想問呢..橙仔冇一定要你地掛咁耐機去拎野..係你地自己係到話佢吾環保
ReiAuska 發表於 19-8-2010 11:20
我先說說我的觀點
無人要你做的事 你也不必花時間去做

帶頭說浪費電力那些 請你今天起不要開冷氣 不要開風 ...
小朋友吃我 發表於 19-8-2010 11:24

我只想說2個字:「相對」
對比一下玩家平時玩巨商既心態同埋開始左活動既心態
明顯地有所不同
活動前:玩完熜機
活動開始後:玩完掛機
這樣不是比平常浪費更多多餘電力嗎?
我想講既係,我地應該針對番平時同宜家既改變去討論
而唔係一味係度講咩「打機冇資格講環保」
回復

根本沒有人強迫你參加,即使你參加,都更沒有人強迫你掛三百小時吧,
神秘大獎到現在還沒知道,可能很貴的物品如封書等,難道每人掛一小時就可以取得嗎?
取得物品,參加活動,難道不用付出代價嗎?
要不是的,倒不如怎麼都送給玩家,所以值錢物品市價下降.
-------
還有,橘子同電力公司有怎麼關係?你不參加活動或無能力參加問題出自個人身上,
吃不到的萄葡是酸的,不是嗎?
電腦大乜爆炸?都系自己參加吾到想叫人吾好參加.
-------
除左巨商之外,其他遊戲都有舉辦掛在線時間的活動如艾爾之光等
大家不要太自私吧,你吾參加,唔代表你可以代表人地吾參加.
你喜歡做環保份子,咁你吾通認為網吧的人都一定不環保嗎?
吾通你一日開的冷氣會比開電腦的用電量小咩?
回復

其實ED咁既活動會吸引到好多人去掛機掛足300個鐘
你去唔去掛機
其實睇你自己想點
你覺得你可以為左一D虛擬物品而影響地球既生態平衡
咁你米去做lo
無人可以強逼你地
只不過地球就係一直步向滅亡
我地可能做緊既野都一直傷害緊地球
咁我地米要切法去補救lo

地球既命運就係0係我地既手中
去唔去保護佢就係我地既問題
回復

我支持反方
回復

十卜...
如果大家真係環保>>>仲會日日打機咩?
唔好講笑吧!!!環保..哈哈哈... ...
濠仔 發表於 19-8-2010 11:17

環保唔係單方面既野
打機係唔環保架啦
咁我地係唔係應該從其他方面去補救?
你打完機 之後又成日晒水晒電呀
ED就緊係唔環保啦
但係你曉唔曉節約用水用電呢??
環保係我地浪費再去做出一D補救既野
如果係咁呀
你日日呼D CO2出尼都係唔環保架啦
咁你又呼??
回復